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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  15/09/2005
Data da última atualização:  29/04/2010
Autoria:  ALMEIDA, F. P.
Título:  A Importância da soja.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Salvador: EBDA, 2004.
Páginas:  4 p.
Série:  (EBDA Informa, 62).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Soja Histórico.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC19037 - 1ADDSP - PPSP4118SP4118
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  30/11/2023
Data da última atualização:  11/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  VARGAS-SOLÓRZANO, J. W.; SANTOS, M. B.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  JHONY WILLIAN VARGAS-SOLÓRZANO; MONIQUE BARRETO SANTOS, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Nutrient-rich ready-to-eat snacks processed from whole grains of cereals and pulses seasoned with natural ingredients.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACAN. Pôster 168103.
Conteúdo:  There is a growing market demand for ready-t-eat, clean label and gluten-free products. However, most of those food products are characterized by high starch and low levels of protein and fiber content, may contributing to the development of chronic degenerative diseases. Snacks with a high content of protein, fiber and functional ingredients are a promising alternative for consumers seeking healthiness and convenience. This study aimed to develop puffed snacks by thermoplastic extrusion using pulses and cereals whole grains. Four formulations based on whole grains of parboiled rice, millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.), chickpeas and carioca beans were added with salt and natural seasonings and extruded in a twin-screw extruder. The snacks were evaluated for volumetric expansion index (VEI), crispiness work (Wc), dietary fiber content, protein, total phenolic compounds (TPC) and antioxidant capacity (ABTS). The formulation with 60% brown rice flour (F1) had the lowest fiber (6.9%) and protein (10.6%) content, however, it exhibited the highest VEI (0.112) and Wc (0.22 N.mm) values, indicating the impact of fiber and protein content on the texture and expansion of snacks. On the other hand, the formulation with 60% chickpeas (F3) had a higher fiber (12.4%) and protein (15.7%) content, with an expansion and crunchiness index of 0.057 and 0.16 N.mm, respectively. F2, with 60% millet flour, stood out in TPC (2,258.4 µg GAE/g) and ABTS (6.9 mmol trolox/g) and F4, with equal pr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Nutritional snacks; Thermoplastic extrusion.
Thesaurus NAL:  Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
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Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15576 - 1UPCRA - DD
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